Camper Cleaning Friesland

met glans

Diensten

Bij ons kunt u kiezen uit verschillende reinigingspakketten of combinaties hiervan om uw camper, caravan of auto te reinigen, op deze manier streven wij ernaar u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Zoals u kunt zien staan er geen prijzen bij de pakketten dit doen wij bewust omdat we specifiek voor iedere klant de aandacht hebben en maatwerk leveren tenslotte is er geen camper, caravan of auto gelijk.

 Voor dat wij beginnen zal er altijd eerst een grondige inspectie plaatsvinden waarvan u inspectierapporten ontvangt. Wij inspecteren de volgende punten:

 • Conditie dak
 • Conditie dakluiken
 • Inspectie op lekkage
 • Doorvoer kabels dak
 • Conditie van de kit en afdichtingen
 • Vochtmeting
 • Lakdikte meting stalen plaatdelen
 • Algehele staat buiten of binnenzijde
 • Melding geconstateerde gebreken

Gebreken die tijdens de inspectie aan het licht komen kunnen bij Friesland Camper Service verholpen worden als u dit wenst…. Wel zo gemakkelijk, en alles in één keer klaar.

Pakketten:

Pakket 1

EXTERIEUR REINIGEN
Grondige rondom reiniging inclusief het dak. De kans op krassen of beschadigingen is tijdens wassen altijd aanwezig daarom reinigen wij met speciale borstels en emmers met afscheidingssystemen waarin het vuil direct gescheiden wordt van het water zodat krassen achterwege blijven.  (exclusief doek luifel)

Pakket 2

EXTERIEUR REINIGEN & POLIJSTEN
De exterieurreiniging bestaat uit grondige rondom reiniging inclusief het dak hierna zal uw camper of caravan eerst gedroogd en ontvet worden. Vervolgens zal in verschillende stappen met polijsten worden begonnen. (exclusief doek luifel)

Pakket 3

EXTERIEUR REINIGEN & CERAMISCHE WAX

De exterieurreiniging bestaat uit grondige rondom reiniging inclusief het dak hierna zal uw camper of caravan eerst gedroogd en ontvet worden. Vervolgens zal in verschillende stappen met polijsten worden begonnen waarna de ceramische wax zal worden aangebracht. Deze wax met een sterke hydrofoob zorgt voor een waterafstotende werking en beschermt tegen Uv-straling en blijft tot 3 maanden behouden wanneer je een neutrale shampoo gebruikt. 

Bovendien geeft deze wax een diepere glans aan gelakte plaatdelen. (exclusief doek luifel)

Pakket 4

EXTERIEUR REINIGEN & COMPOSITE NANO COATING

De exterieurreiniging bestaat uit grondige rondom reiniging inclusief het dak hierna zal uw camper of caravan eerst gedroogd en ontvet worden. Vervolgens zal in verschillende stappen met polijsten worden begonnen waarna de Nano coating zal worden aangebracht. Dit is een fysische coating met afdichtingseigenschappen, die uithardt en een harde coating laag vormt. Bovendien geeft deze coating bescherming tegen vuil, een kralenefect, maakt een zelfreinigende barrière en vermindert uw risico op krassen. Deze coating is er in twee varianten, een stand alone voor 4 maanden en een combinatie coating van 9 maanden. (exclusief doek luifel)

Pakket 5

EXTERIEUR REINIGEN & GLAS COATING

De glas coating is een coating ontworpen voor een langdurige bescherming van uw camper, caravan, auto of bedrijfswagen. Deze coating maakt het verzorgen voor u eenvoudiger. Deze sealing is er in twee varianten, een stand alone voor 2 jaar en een combinatie coating van 4 jaar. (exclusief doek luifel)

De coating zorgt voor de volgende voordelen.

 • De lak zal een diepere glans krijgen
 • De coating is vuil- en waterafstotend
 • Oppervlakte beter bestand tegen krasvorming
 • Bescherming tegen uv-licht, chemicaliën, vogelpoep, strooizout enzovoort
 • U hoeft minder vaak schoon te maken, omdat het vuil niet snel aan het oppervlak hecht

Pakket 6

CABINE POLIJSTEN & GLAS COATING

Bij bepaalde merken komt lakonthechting op de cabine van half- integraal campers regelmatig voor. Dit houd in dat de toplaag los laat van de grondlak waardoor deze verdwijnt en zijn beschermende functie verliest bovendien ziet het er vaak ook minder mooi uit. Als u cabine nog intact is en geen sporen van lakonthechting aantoont is onze glas coating aan te bevelen hierdoor blijft u cabine langer mooi en blijven dure reparaties van herstel achterwege. U ontvangt hierbij altijd een lakdikte rapport meting waarin nauwkeurig de waarden worden aangegeven.  

Pakket 7

RUITEN COATING

Onze ruit coating creëert een dichte hydrofobe beschermende laag op de voorruit en op alle onderdelen die van glas zijn, waardoor het water en verontreinigingen snel afstoot.
Dankzij deze coating blijft het glasoppervlak langdurig glad en beschermd tegen water en vuil.
Met een enkele toepassing kan de voorruit veel langer schoon blijven voor insecten of verontreinigingen omdat ze hierdoor geen hechting kunnen krijgen op het glas.
De coating is bestand tegen herhaaldelijk wassen, tegen ruitenwisser vloeistoffen, schoonmaakmiddelen en tegen vloeistoffen met een hoog alcoholgehalte.

Pakket 8

VELGEN & BANDEN WAX BEHANDELING
Lichtmetalenvelgen goed reinigen en verzegelen. Hierdoor gaan uw velgen langer mee en zal remstof minder snel hechten aan de lichtmetalenvelgen. De banden wax behandeling houd in dat uw banden in de zomerperiode minder snel uitdrogen waardoor droogte scheurtjes verkomen kunnen worden.

Pakket 9

KOPLAMPEN POLIJSTEN
Doffe of verweerde koplampen. Ze ontstaan onder andere door zure regen, pekel en zonlicht. Als koplampen dof raken is uw lichtopbrengst en hierdoor het zicht op de weg een stuk minder waardoor andere weggebruikers u minder snel zullen opmerken of last hebben van strooilicht. Ook is het een afkeurpunt voor de Apk-keuring. Na het schuren en polijsten van de koplampen zal een beschermende film worden aangebracht zodat de koplamp weer helder is.

Pakket 10

ZONNEPANELEN REINIGEN & IMPREGNEREN
Zonnepanelen kunt u niet zomaar met een willekeurig product of zeep behandelen. Veel schoonmaakmiddelen laten vlekken achter, waardoor de panelen dof kunnen worden en uw rendement zal hierdoor verlagen. Onze zonnepaneelreiniger is uitvoerig getest in laboratoria om ervoor te zorgen dat deze formule volledig onschadelijk is voor uw zonnepanelen. Met het impregneren is uw paneel beschermd tegen vuil, vetten en bacteriën en zal vuil of andere verontreiniging zich niet meer aan het oppervlak hechten.

Tip
We raden u aan om zonnepaneel (en) op uw camper of caravan minimaal 1x per jaar een grondige schoonmaakbeurt en verzegeling coating te geven.

Pakket 11

Lakdiktemeting
Met een lakdiktemeting kunnen we lakdikte meten op alle metalen oppervlakten zoals staal, ijzer, aluminium, messing of zink. De meting geeft weer of er plaatwerk is overgespoten of gerepareerd en geeft aan of het een magnetisch (ferro) of niet – magnetisch (non-ferro) metalen oppervlak is. Deze meting is erg handig bij een aankoopkeuring of om de kwaliteit van de lak in kaart te brengen van een voertuig. Na een meting ontvangt u het uitgebreide rapport hiervan.

Bij bepaalde merken half-integraal campers en bedrijfswagens komt lakonthechting op de cabine of gehele plaatwerk regelmatig voor. Dit houd in dat de toplaag los laat van de grondlak waardoor deze verdwijnt en zijn beschermende functie verliest.

Een lakdiktemeting kan zo ook een leidraad zijn hoe uw voertuig gewassen dient te worden.

Pakket 12

Onderhoud van glas coating

Een onderhoudsspoeling is een belangrijke stap voor het onderhoud van een beschermend product zoals de glas coating die bij ons is aangebracht.

Dankzij de verschillende pH-waarden van de gebruikte producten, bevrijdt de 3ph® gecombineerde wascyclus het beschermende materiaal op het voertuig van vuil en verontreiniging, in feite werkt elke pH-waarde op ander vuil en verontreiniging.

Mocht u niet de middelen hebben om de glas coating te onderhouden dan kunnen wij u geheel ontzorgen.

Chat openen